Yosakoifestival

Den 18 oktober klockan 12 sker Europas första yosakoifestival

Yosakoi är en japansk dans utvecklad för drygt 60 år sen och som kombinerar det traditionella med moderna influenser. Dansen syftar till att ge publiken energi och glädje och dansas av allt från förskolebarn till pensionärer. Den dansas i lag om upp till 150 personer och varje lag gör sitt eget framträdande utifrån ett valt tema och många gör själva allt från musik till koreografi och dräkter.

Den 18 oktober klockan 12 sker Europas första yosakoifestival på Folkets hus i Trosa. Ett tjugotal dansare från fyra olika länder deltar i festivalen som är höjdpunkten av det internationella yosakoiläger som pågår helgen den 17-18 oktober på Lagnö Studio Vandrarhem i Trosa. Arrangör för både läger och festival är det svenska laget Zyka Yosakoi.

Deltagande lag är Raiden från Nederländerna, Hinodemai från Frankrike, Sakuramai från Polen och Zyka Yosakoi från Sverige. Totalt deltar ett tjugotal dansare och på festivalen kommer de framföra både egna och gemensamma danser.

Källa: Destination Gröna Kusten, från Bråviken till Stockholms södra skärgård där pärlbandet av öar möter Sörmlands böljande landskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.