Sanaya Singh

Miss India Sweden 2015 blev Sanaya Singh

Varje år hålls en tävling över hela världen för indiska flickor, som bor utanför Indien. Cirka 40 länder är med i samarbetet och de turas om att arrangera tävlingen, som nu är inne på 24 året. Sanaya Singh dansade hem segern med sången som handlar om de dolda budskapen i hennes ögon.

– Jag började förbereda mig och var väldigt nervös. Jag är en skolad dansös och bekväm med att uppträda på scen. Men detta är en helt annan utmaning som jag ändå till slut lockades av, plus att det kändes kul, säger Sanaya.

Målet är att finna en årlig global ambassadör för Indien från varje land. Det är en talang och skönhetstävling, men den har också en socialt syfte. Sanaya blev inbjuden av arrangörerna att delta och hon vann den svenska deltävlingen.

Som vinnare förväntas man resa till cirka 5-10 av de andra medlemsländerna. Då reser man som global ambassadör för indiska kvinnor. Och man kan bli inbjuden att tala om till exempel socialt arbete, vid olika organisationer, kvinnoföreningar eller indiska grupper som vill berätta om sina erfarenheter och ta dem vidare. Mer om spännande Indien kan du läsa hos indientankar.se. En nyhetsportal som rapporterar om det mesta som sker i Indien.

– En stor sak för mig var möjligheten att få vara en kulturell ambassadör för både Indien och Sverige. Vid ung ålder fick jag denna chans att upptäcka båda kulturerna. Jag växte upp i Indien i 17 år och kom sedan ensam till Sverige för att studera på det internationella socionomprogrammet vid Högskolan i Gävle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.