Zeifie

Uppstarten Zeifie blev Årets Genius 2015

Drygt 100 personer deltog under kvällen, där sex startups grundade av kvinnor presenterade sina affärsidér för en panel av rådgivare och privatinvesterare. Priset, 10,000 kronor och 1 års mentorskap, delades ut av Nordnet.

– Zeifie har uppstått ur ett konkret behov, precis som Genius. Det är inte en kvinnofråga att kunna gå säker på stan, det är en samhällsfråga. Och det är inte en kvinnofråga med jämställd finansiering för startups – det är i sin tur en tillväxtfråga, säger Michaela Holtz.

–  Att visa på mångfald och argumentera fördelarna för företag att rekrytera för och finansiera mångfald är tunga frågor, men vi ser att det funkar bra i den här typen av format. Alla presenterande företag var strålande, säger Annika Englund, entreprenör och en av grundarna av Genius.

Zeifie är en app för personsäkerhet som använder geolokalisering och communitytänk för att minska upplevelsen av otrygghet i samhället. Zeifie använder ny teknik och social uppkoppling samt en bärbar knapp i form av ett smycke som skickar ut en hjälpsignal till människor i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.