Vad bör man se när man är i Miami på semester

Om man planerar att åka till Miami och fira semester med familjen, vad bör man se och göra? Det finns massor att hitta på om man har tid över från allt badande och solande. Florida har massor av turistattraktioner och aktiviteter som är värda att besöka.

Att ta sig runt i Florida är enkelt. Bäst är att ordna en hyrbil för att köra runt med. Att köra bil i USA är smidigt och inget att oroa sig för. Det är billigt att hyra och utbudet på bolag är stort. Hyr i Sverige innan du åker och sök på en sajt som jämför fler olika företags priser och villkor samt är specialiserade på hyrbilar i USA, vi rekommenderar sidan hyrabilusa.se, som har fokuserat på jämförelse av biluthyrning i USA. Där kan du enkelt få priser från alla stora och små bolag och jämföra deras villkor. Beroende på hur länge ni planerar att stanna och vart ni ska bo så kan ni variera vart ni ska hämta upp bilen. Enklast är att plocka upp den direkt vid flygplatsen när ni anländer men det går att hämta upp bilar i alla städer.

Det finns många sevärdheter och attraktioner men här tre som man bör se:

Miami Seaquarium

Miami Seaquarium är en vattenpark, zoo, temapark med fantastiska shower med valar, sjölejon och delfiner mm. Ett tips är att ta med ombyte av kläder eftersom det finns risk at man blir blött. Öppet 09.30 – 18.00 alla dagar och ligger vid 4400 Rickenbacker Causeway.

Miami Metro Zoo

Ett zoo med mer än 2000 djur på en öppen ytan i centrala Miami. Massor av olika typer av djur som tex elefanter, bengaliska tigrar, fåglar, apor, kängurur, koalor mm. Ligger vid 1 Zoo Boulevard / 12400 SW 152nd Street.

Miami Museum of Science & Planetarium

Ett naturvetenskapligt museum som förklarar via utställningar det mesta som sker i vår värld. Har även ett minizoo/wildlife center där man kan titta på insekter, fåglar och ormar mm. Ligger på 3280 South Miami Avenue.

Det finns även kollektivtrafik att använda för att ta sig mellan de olika besöksmålen. Så man behöver inte hyra en bil. Man kan ta sig runt med buss eller tåg alternativt taxi. Vägarna i Florida är mycket bra så man ta sig långt på kort tid. Att resa i Florida är underbart, vädret är fantastiskt och stränderna fina. Två-tre veckor går fort eftersom dagarna snabbt fylls upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.