Vandringar genom korkeksskogar och vinfält i Portugal

Vandringsresan i Portugal inleds i Lissabon med en panoramatur genom den gamla stadsdelen Alfama och kulturstadsdelen Belém. Vandringarna tar resenärerna till några av traktens vackraste städer och byar, till exempel Castelo de Vide, Galego och Carreiras.

– Portugal är kanske världens bäst bevarande kulinariska hemlighet. Landets bästa viner, skaldjur och läckra ostar exporteras inte utan avnjuts på hemmaplan, säger Lin Wessblad, chef på Temaresor och Portugalfantast.

Alentejo är känd för mat och sina viner. Det dukas därför upp till flera picknickar fyllda av lokala specialiteter under resan. Dessutom finns tillfälle att prova flera av traktens viner. Mer om Portugal kan hittas hos www.omportugal.se. Nyheter och fakta om resor till Portugal. Aktiva semestrar med cykling och vandring är det snabbast växande segmentet inom rundresor. Under de senaste två åren har antalet vandringsresenärer hos Temaresor ökat med cirka 30 procent.

– En av de senaste trenderna är korkdesign. Skor, skärp och väskor görs med modern korkeksdesign, säger Lin Wessblad.

Temaresor är Nordens största rundresearrangör – och originalet: temaresor.se. Den första resan gick till Hornborgasjön i Västergötland 1971.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.