Vandringsresor

Vandringsresorna är STS Alpresors mest populära resor under sommaren

Enligt en undersökning utförd av Svenska Turistföreningens (STF) kommer vandring och äventyr vara de starkaste trenderna inom resande 2020 och STS Alpresor märker att det är dit vi är på väg.

Att röra på sig verkar vara populärt. Att tänka på hälsan i samband med semester blir vanligare och vanligare vilket är bra. Det skapar också nya möjligheter att skapa affärsidéer inom resor.

Dessa vandringar är utmanande och kräver viss vana från höga fjällvandringar eller mycket god fysik. Vandringen i Champoluc sker till exempel bitvis på glaciär och toppar på över 4000 meters höjd bestigs. Även middag och övernattning 3400 meter över havet är en del av äventyret. Vandringsresor kanske säger något om dig som person, läste nyligen på semestertipsaren om att det finns undersökningar som säger det.

– Våra vandringar i österrikiska Bad Gastein har varit väldigt populära under flera år men vi har märkt av en trend att man vill göra saker fullt ut och lite mer extremt. Därför ökar vi nu antalet vandringar i Bad Gastein, Österrike, och introducerar bland annat högalpina vandringar och Alpin vandring 4000 i Italienska Champoluc, säger Peter Johnson, vd på STS Alpresor.

Förutom krävande men mycket belönande vandring i de sagolika landskap som Gasteinerdalen och Monte Rosa-massivet bjuder på är det totalpaketeringen som verkar locka de äventyrslystna svenskarna. I paketen ingår, förutom resa och boende, erfarna vandringsguider, lokala transporter, luncher och kanske framförallt fantastiska middagar.

Källa STS Alpresor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.